miercuri, 5 februarie 2014

Factorii care determina costul ridicat al unui implant dentar

Implantul dentar nu este nimic altceva decat un proces prin care se pot inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Aceasta tehnica este relativ noua pe piata din Romania insa multi dintre cei care isi doresc zambetul de altadata sunt reticienti prin prisma interventiei de durata si a costurilor destul de ridicate. Cu toate astea, numarul clinicilor dentare care ofera servicii de implantologie este in continua crestere, fapt care ne indreptateste sa credem ca preturile vor fi mult mai accesibile in viitor, cererile urmand sa fie intr-un numar cat mai mare.

In randurile urmatoare va vom enumera doar cateva dintre principalele motive pentru care un implant dentar ajunge la costuri foarte ridicate. Nu ar trebui sa va ganditi la practici inumane ale clincilor si specialistilor autohtoni, preturile sunt dictate in buna parte de calitatea implantului, de starea de sanatate a pacientului sau de dificultatea interventiei propriu-zise.

1. Calitatea implantului
Din fericire pentru pacienti, piata actuala se remarca prin diversitate si calitate. In functie de implantul dentar ales, clinica va poate face o estimare de pret si va poate detalia cateva aspecte privind maniera de implantologie, garantia sau chiar intretinerea ulterioara. Majoritatea clinicilor prefera sa lucreze doar cu brand-uri de prestigiu, companii care realizeaza implanturi dentare de calitate si care garanteaza o durata de viata ridicata cat si o tehnica implantologica extrem de facila.

2. Numarul implanturilor dicteaza costurile de realizare si intretinere
Este de la sine inteles ca un numar ridicat de implanturi dentare nu doar ca va avea repercusiuni asupra costului interventiei propriu-zise, clinica dentara urmand a va propune si o tabela de preturi de intretinere destul de piperate. Un implant dentar multiplu este recomandat tuturor celor care doresc o refacere totala a danturii lipsa, costurile practicate de clinici fiind destul de ridicate. Sa nu uitam ca va puteti indrepta catre preturile cele mai mici pentru implantul dentar, in aceasta situatie avand posibilitatea, daca alegeti corect clinica dentara, sa beneficiati de un raport calitate/pret excelent.

3. Pregatirea zonei osoase si interventiile ulterioare

Cine se gandeste ca un implant dentar se realizeaza rapid, am putea spune ca se inseala. Cu toate astea, exista anumite tehnici care garanteaza interventii rapide si de durata, implanturile putand fi realizate in proportie de 100% chiar in aceeasi zi calendaristica. Discutam insa de implantul in sine si nu de pregatirea zonei osoase sau de interventiile ulterioare. In functie de starea de sanatate a pacientului sau de tipul osului natural care va sustine implantul, se poate recurge la operatiuni de marire a osului sau la cele prin care, in urma unor interventii chirurgicale, se corecteaza interventia.

4. Calitatea serviciilor oferite de clinica dentara
Pentru a putea avea parte de un implant dentar de calitate, este absolut necesar sa mizati pe serviciile unei clinici cu experienta in domeniu si cu referinte bune. Sfatul oricarui dentist este sa alegeti un specialist in implantologie, riscurile unor complicatii in urma unei interventii nereusite fiind destul de ridicate. In atare conditii, indreptati-va catre una dintre cele mai bune clinici de implantologie, criteriile de baza fiind experienta medicului, calitatea implantului si a serviciilor sau aparatura folosita.

Cumuland acesti factori, nu mai este de mirare ca o clinica dentara de calitate va solicita sume consistente pentru un implant realizat la cele mai inalte standarde. Va doriti servicii ireprosabile? Puneti mai putin pret pe servicii accesibile si indreptati-va atentia doar catre specialisti in domeniu.

Un comentariu:

  1. Pai haideti ca va spun eu ce am facut la acest blog : am instalat wordpress, l-am optimizat pe cuvintele cheie pe care le-am dorit si am postat articole lungi. Blog-ul nu este foarte vechi, de aceea are atata continut. Spuneti ca nu doriti sa pareti rautacios, uitati ca ati facut-o deja. EU nu va inteleg de ce cateodata faceti acest lucru. Pentru ce ati lasat acel articol ? Sincer nu are nici o logica si va spun sincer. Chiar stiti sa faceti rau la oameni prin comentariile voastre. V-as ruga sa stergeti acel comentariu, pentru ca nu ma ajutati cu nimic, efectiv chiar imi faceti rau.

    PS : Am alte site-uri "cu care ma mandresc". Acum il promovez pe acesta.

    Este vorba de acest comentariu. http://blogatu.ro/2014/02/guest-post-cel-mai-cautat-job-al-momentului-programator-webdesigner.html#comments

    RăspundețiȘtergere